» Home » Nieuwsbrieven » Particulier » 2023-februari
 

Geachte nieuwsbrieflezer,

De nieuwsbrief februari is uit. Met in deze uitgave weer diverse actuele onderwerpen. 
Wilt u meer informatie, neem dan gerust contact op met ons kantoor of maak gebruik van de links onder aan de betreffende artikelen. Wij nemen dan snel contact met u op.

Met vriendelijke groet,

Notariskantoor Beks
mr. F. Beks
Stinswei 14
9269 TE Feanw‚lden
T: (0511) 472212
E: info@notariskantoorbeks.nl
I: www.notariskantoorbeks.nl

Het vergeten testament

Het vergeten testament

In 2021 heeft de Rechtbank Den Haag een uitspraak gedaan over de uitleg van een door erflater in 1990 opgesteld testament. In dat testament had erflater, toen pas gescheiden en ongehuwd, zijn nog minderjarige kinderen tot zijn erfgenamen benoemd. Erflater had nooit iemand verteld dat hij een testament had. Erflater was ten tijde van zijn overlijden met een andere partner geregistreerd als partner.

Lees het volledige artikel

 

Bezint eer gij zich hoofdelijk verbindt

Bezint eer gij zich hoofdelijk verbindt

Het komt nogal eens voor dat een huiseigenaar een (nieuwe) relatie aangaat waarbij de partner zich bij de gemeente inschrijft op het adres van de huiseigenaar. Als er sprake is van een lopende hypotheek dan is de partner niet aansprakelijk voor het betalen va rente en aflossing. Mocht de relatie onverhoopt misgaan dan komt de partner er zonder financiŽle kleerscheuren van af.

Lees het volledige artikel

 

Mogelijkheid voor beŽindigen taken door aangewezen executeur

Mogelijkheid voor beŽindigen taken door aangewezen executeur

Om alles na uw overlijden zo goed mogelijk voor uw nabestaanden te regelen kunt u een testament opstellen. Daarin kunt u bepalen wie uw erfgenamen zijn, wie wat krijgt, maar ook kunt u iemand aanstellen die de afwikkeling van de nalatenschap gaat regelen als u er niet meer bent: de executeur. Deze persoon zorgt ervoor dat uw wensen worden uitgevoerd en nageleefd als u er niet meer bent. De verdeling van een nalatenschap kan immers leiden tot ruzie tussen de erfgenamen. De executeur is dan de door u aangewezen persoon die het toezicht heeft en ervoor zorgt dat uw wensen worden nageleefd.

Lees het volledige artikel

 

Na aflossing hypotheek de inschrijving laten royeren

Na aflossing hypotheek de inschrijving laten royeren

In de praktijk doen zich zeer regelmatig situaties voor waarbij een verkoper van een woning aangeeft dat de te verkopen woning hypotheekvrij is. Als vervolgens bij het kadaster de gegevens van de woning worden opgevraagd blijkt de woning in veel gevallen nog belast te zijn met een recht van hypotheek. De hypothecaire inschrijving in het kadaster staat namelijk los van het feit of er nog een onderliggende schuld is.

Lees het volledige artikel